Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Fjällvandring i Storhogna-Vemdalen-Photo: Bild-DestinationVemdalen-Karl Vertergård

  Fjällvandring i Storhogna

  Fjällvandring med guldkant på Storhogna

  Vackra vandringar, lunch i vildmarken, skönt spaliv och goda middagar. Njut av storslagna vyer och kanske några av våra vackra vattenfall. Efter dagens vandring relaxar du i fjällvärldens första spa och äter en välförtjänt middag i den botaniska Vinterträdgården. Lägg till en härlig spabehandling och du kan kalla dig en äkta fjällvandrare!

  Vandring i grupp varje torsdag kl. 9-13 med fika
  Varje torsdag kan du följa med på en guidad vandring. Våra kunniga vandringsguider tar dig med till magiska platser och berättar intressant om fjällvärldens flora och fauna och området. Med start 30 juli. Boka gärna din plats i god tid. Minimiantal för vandringarna är 6 personer om vi inte kommer upp till 6 personer som bokat så ställs vandringen in.

  Pris:400:-/person om du bor på hotellet
  Pris: 600:-/person för externa gäster

  Privat vandringsguide 4 timmar inkl fika
  Våra professionella vandringsguider tar dig med till magiska platser. Kanske väljer ni att vandra över Fettjeåfallet till vårt romantiska 1800-talstorp Fettjan. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i vackra Klövsjön. Hör gärna med oss angående transport tillbaka till hotellet.

  Pris 2500:- upp till 10 personer om ni bor på hotellet
  Pris 400:-/person utöver 10 personer
  Pris 3500:- upp till 10 personer för externa gäster
  Pris 600:-/person utöver 10 personer

  Vandra på egen hand
  Köp en Vandringskarta och upptäck magiska platser på egen hand. Bed & breakfast från 760:- per person.
  Se erbjudande med B&B 
  Se erbjudande med halvpension

  Matsäck och gofika
  Köp med en matsäck och njut av en paus på fjället! Ta med egen termos och ryggsäck och packa din egen matsäck från vår härliga frukostbuffé!
  Pris: 100:-/person/dygn

  Seniorerbjudande
  Bo 3 nätter betala för 2.
  Se erbjudande

  Familjeveckor
  Barnen bor och äter gratis.
  Se erbjudande

  Vandringskarta
  Köp en vandringskarta och upptäck magiska platser på egen hand. På kartan finns 16 härliga vandringsturer att välja mellan. Anpassa din vandring efter dina egna önskemål, kanske till något av våra fem vattenfall
  Pris 40:-

  Vandra med barn
  Ta med barnen på fjällvandringen! Ett besök vid något av våra vattenfall och ett uppfriskande dopp är en härlig upplevelse att komma ihåg!

  Vandra med hund
  Hundar är välkomna på hotellet och bor för 250:-/hund/rum i sällskap med matte/husse. (På fjället ska hundarna vara kopplade från 1 mars-20 augusti).

  Packlista Fjällvandring
  När du vandrar i Storhognas omgivningar behövs ingen avancerad fjällutrustning. Men gärna ett par stadiga och smidiga skor, klädsel enligt lager på lager. Se vårt tips på packlista för dagsvandringar.
  Packlista

  Fjälllöpning
  Storhogna är perfekt för trail running, för dig som vill springa långt men skippa extrema höjdmeter.

  Cykla på fjället
  Vägarna runtomkring Storhogna passar bra för cykling. MTB-cykel kan hyras på hotellet. För MTB-cykling uppe på fjället behövs dock en lite mer avancerad MTB-cykel.

  Lyxa till det ännu mer?
  Vill man bo och/eller avnjuta en lunch helt avskilt och privat kan man boka Fjällvistet vid fjällets fot. Här finns en stor bastu, utomhuspool, kallbad samt en svit/storstuga med öppenspis. Passar även utmärkt för den mindre konferensen och/eller lunch/middag för upp till 15 personer.

  Erbjudande Fjällvistet 
  Under september & oktober erbjuder vi våra hotellgäster en bastuupplevelse i Fjällvistet söndag-torsdag mellan kl. 13-16 för 150:-/person.
  Läs mer om Fjällvistet

  Tips på fina vandringsleder
  Många leder är lättvandrade medan andra tar dig med på utmanande dagsturer.
  Läs mer

  För mer information och bokning:
  0682-413030 | [email protected]

  Välkommen till fjälls!

  Storhogna högfjällshotell & Spa är vackert beläget Vemdalsfjällen. Njut vårt prisbelönta spa, god mat och umgänge. Utanför dörren väntar skidbackar och längdspår som under sommaren är sagolika vandringsleder. Varje kväll serverar vårt ambitiösa kök en välkomponerad 3-rättersmiddag i den vackra Vinterträdgården.