Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Fjällvandring i Storhogna-Vemdalen-Photo: Bild-DestinationVemdalen-Karl Vertergård

  Fjällvandring med guldkant på Storhogna

  Vackra vandringar, lunch i vildmarken, skönt spaliv och goda middagar. Njut av storslagna vyer och kanske några av våra vackra vattenfall. Efter dagens vandring relaxar du i fjällvärldens första spa och äter en välförtjänt middag i den botaniska Vinterträdgården. Lägg till en härlig spabehandling och du kan kalla dig en äkta fjällvandrare!

  9 juli öppnar vi för sommaren 2021. Hitta de datum som det passar er att besöka oss och boka ert boende här.

  Matsäck och gofika
  Köp med en matsäck och njut av en paus på fjället! Ta med egen termos och ryggsäck och packa din egen matsäck från vår härliga frukostbuffé!
  Pris: 100:-/person/dygn

  Vandringskarta
  Köp en vandringskarta och upptäck magiska platser på egen hand. På kartan finns 16 härliga vandringsturer att välja mellan. Anpassa din vandring efter dina egna önskemål, kanske till något av våra fem vattenfall
  Pris 40:-

  Vandra med barn
  Ta med barnen på fjällvandringen! Ett besök vid något av våra vattenfall och ett uppfriskande dopp är en härlig upplevelse att komma ihåg!

  Vandra med hund
  Hundar är välkomna på hotellet och bor för 250:-/hund/dygn i sällskap med matte/husse.

  Packlista Fjällvandring
  När du vandrar i Storhognas omgivningar behövs ingen avancerad fjällutrustning. Men gärna ett par stadiga och smidiga skor, klädsel enligt lager på lager. Se vårt tips på packlista för dagsvandringar.
  Packlista

  Fjälllöpning
  Storhogna är perfekt för trail running, för dig som vill springa långt men skippa extrema höjdmeter.

  Cykla på fjället
  Vägarna runtomkring Storhogna passar bra för cykling. MTB-cykel kan hyras på hotellet. För MTB-cykling uppe på fjället behövs dock en lite mer avancerad MTB-cykel.

  Lyxa till det ännu mer?
  Vill man bo och/eller avnjuta en lunch helt avskilt och privat kan man boka Fjällvistet vid fjällets fot. Här finns en stor bastu, utomhuspool, kallbad samt en svit/storstuga med öppenspis. Passar även utmärkt för den mindre konferensen och/eller lunch/middag för upp till 15 personer.

  Tips på fina vandringsleder
  Många leder är lättvandrade medan andra tar dig med på utmanande dagsturer.
  Läs mer

  För mer information och bokning:
  0682-413030 | [email protected]

  Välkommen till fjälls!

  Storhogna högfjällshotell & Spa är vackert beläget Vemdalsfjällen. Njut vårt prisbelönta spa, god mat och umgänge. Utanför dörren väntar skidbackar och längdspår som under sommaren är sagolika vandringsleder. Varje kväll serverar vårt ambitiösa kök en välkomponerad 3-rättersmiddag i den vackra Vinterträdgården.