Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Vemdalens vandringshelg 

  Under Vemdalens Vandringshelg får du möjligheten att uppleva fjällen tillsammans med proffsiga guider och trevligt sällskap. Vi tar dig bland annat med till Sonfjällets nationalpark där våra fjällguider berättar om fjällens flora och fauna och givetvis får du njuta av storslagna vyer samt några av våra vackra vattenfall.

  Erbjudande under Vemdalens Vandringshelg, 5-8 aug LÄTT eller 12-15 aug MEDEL:

  Torsdag-Söndag med helpension; frukost, bad, bastu & tränings-/avslappningspass, buss & guide.

  Pris per person i dubbelrum/flerbäddsrum:
  5730:- helpension
  Pris per person i enkelrum:
  7230:- helpension

  Fri avbokning fram till 10 dagar innan ankomst.

  Tips på Packlista inför vandringshelgerna

  Vemdalens vandringshelg LÄTT 5-8 Aug

  Under helgen får du uppleva fjällen och dess historia tillsammans med likasinnade och erfarna fjällguider. Målet är inte att vandra långa turer över stora ytor, istället upplever vi vyerna och lär oss mer om de kringliggande fjällen längs lederna. Vandringsturerna är mellan 5-7 km per dag.

  Dag 1: Lunch och genomgång av helgens vandringar. Under dagen får vi bekanta oss med området och dess historia genom våra guider. Därefter går dagens vandring till områdets mäktigaste vattenfall, Fettjeåfallet. Sherpas från Nepal har byggt stentrappor som gör det enkelt och säkert att ta sig fram till fallet. Väl på plats blir det en välförtjänt kaffe och gofika.

  Dag 2: 
  Vandring i Sonfjällets nationalpark. Vår guide om nationalparkens historia, det rika djurlivet samt växter och träd. En av dagens höjdpunkter är berättelsen om det 9500 år gamla trädet Old Rasmus. Fika och lunch för dagen avnjuts ute i det fria.

  Dag 3:  Dagens vandringstur startar vid Storhogna Högfjällshotell och går över kalfjället vidare mot ytterligare två av våra trolska vattenfall, Fallmoranfallen. Här berättas även om de närliggande fäbodvallarnas historia. Vid fallen äter vi lunch som lagas över öppen eld och kokkaffe därefter.

  Vemdalens vandringshelg MEDEL 12-15 Aug 

  Under denna helg är dagsturerna lite längre och tuffare. Vandringshelg Medel passar  för dig som är van att vandra lite längre sträckor. Även här berättar våra fjällguider om fjällets historia, flora och fauna. Vandringsturerna är mellan 7-10 km per dag.

  Dag 1: Promenad från Ripfjället upp mot Fallmoran där dagens lunch avnjuts över öppen eld. Vi får en genomgång av helgens vandringar. Innan dagen avslutas vandrar vi till Jaktstugan där kokkaffet väntar innan vi vandrar ner mot Vemdalsskalet och Skalets torg.

  Dag 2: Nationalparkens dagstur. Här vandrar vi från Nyvallens fäbodvall över till Nysäterns fäbodvall. En fin tur med panoramavyer där guiderna berättar om Sonfjällets historia samt dess flora och fauna. En av historierna handlar om det 9500 år gamla trädet Old Rasmus. Lunch och fika serveras ute under vandringen.

  Dag 3:  Sista dagen går vandringsturen med start från Storhogna Högfjällshotell över kalfjället till Bräckvallen, en aktiv fäbodvall som håller boskap under sommarhalvåret. Vi lagar lunch över öppen eld och sedan fortsätter vi mot det spektakulära Fettjeåfallet, som är det fjärde högsta vattenfallet i Sverige. Här spanar vi in ​​fallet från ovansidan och rakt ner i kanjonen med dess hisnande fallhöjd. Vi tar oss sedan neråt till Fettjan där de bjuds på kaffe och gofika innan hemfärd.

  Boka Vemdalens vandringhelg på
  0682-413030 | 
  [email protected]

  Välkommen till fjälls!