Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Information gällande Covid-19

  Så gör vi på Storhogna Högfjällshotell & Spa i rådande situation. Kontakta oss gärna om du vill ha ytterligare information! 

  0682-413030 | 
  [email protected]

  Nu stundar en fantastisk men annorlunda vintersäsong där vi liksom ni, våra gäster, kommer behöva hjälpas åt för att vi alla ska kunna känna oss säkra, trygga och minska risken för smittspridning. Varmt välkomna till fjälls!

  För oss är hälsa och välmående bland gäster och personal av högsta prioritet och vi vill att alla ska kunna känna sig trygga och trivas hos oss. Vi har skriftlig information till alla boende gäster gällande det uppkomna läget och hur vi hanterar situationen. Precis som tidigare så uppmanar vi våra gäster till att tvätta händerna med tvål och vatten och i annat fall använda alkogel och utöver detta följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är extremt strikta med att alla som är på arbetsplatsen ska känna sig 100% frisk och detsamma gäller våra gäster, är du sjuk ska du stanna hemma. Vi har en tydlig handlingsplan för hur vi hanterar eventuellt sjuka gäster och personal. Vi har utökat våra städningsrutiner på samtliga avdelningar.

  Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska fjället med massor av frisk luft, en plats för både återhämtning och äventyr!

  Inomhus är det viktigt att vi hjälps åt. Vi planerar och korrigerar dagligen våra flöden för att trängsel inte ska uppstå så se till att hålla utkik efter skyltning och vi i personalen informerar såklart!

  Vid Sjukdom

  Om du som gäst känner dig sjuk ber vi dig att så snabbt som möjligt kontakta vår reception, utan att lämna ditt rum. Slå 9 på rumstelefonen eller ring receptionen på 0682-413030.

  Receptionen

  1 person från varje sällskap är välkommen till receptionen. Vid receptionen finns 2 köplatser, är dessa upptagna så ber vi er vänta i Karl den XI rum, Vinterträdgården eller utomhus. Vi förbereder er ankomst så att inchecket går snabbt och smidigt. Vi önskar att alla betalar sina notor direkt och sätter inte upp på rummet under vistelsen, detta för att förhindra köbildning vid receptionsdisk och utcheckning.

  Spa & bad

  Vi begränsar antalet externa gäster i vårt bad och ser till att köbildning och trängsel inte förekommer. Max 25 person i poolområdet varav max 4 personer i bubbelpoolen och då enbart ett sällskap. Vi använder visir och munskydd under behandlingar. Under högsäsongsveckor får boende gäster en tilldelad badtid. Välkommen till spareceptionen eller ring 0682-413032. I gymmet inomhus gäller max 4 personer per tillfälle. Vi ser gärna att du som är boende gäst byter om på ditt rum istället för att använda omklädningsrummet.

  Vi ser till att det finns förutsättningar för 2 meters avstånd mellan platserna i utrymmena på spa, bastu och omklädningsrum. Vi har byggt ut vår herrbastu så varmt välkommen till den! Utifrån pandemilagen kan vi ej ta emot gäster som inte bor på hotellet i bad och gym.

  Städ

  Utökade städrutiner är rådande på samtliga avdelningar och vi städar mer frekvent allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa.

  Frukost

  Vår goda frukostbuffé kvarstår där vi hjälps åt för att förhindra köer och trängsel. Vi serverar nu frukost i vinterträdgården då det är mycket gäster och både i kopparsalen och Vinterträdgården då det är mer gäster.  Max 6 personer på buffén samtidigt och minst 2 meters avstånd. Vi har möjlighet att servera er en något mindre, men god frukost som ni själva hämtar i restaurangen och äter på rummet, meddela receptionen dagen innan så hjälper vi till! Frukost mån-fre 7.00-9.30 och lör-sön samt lov 7.00-10.00.

  Vinterträdgården

  Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi ser till så att ni har minst 1 meter till närmsta bordsgranne. Vi har takeaway på dagens lunch och vår a la cartemeny. Du köper fika, dryck och snacks i vår bar där kösystemet skapar förutsättningar för att hålla avstånd. Hitta ett bord och sen är 1 person ur sällskapet välkommen till baren. Vid borden sitter ni max 4 personer i enlighet med folkhälsomyndigheternas restriktioner. Lunchen serveras nu på tallrik och du njuter vid bordet, vi serverar dagens rätt, dagens vegetariska, barmeny samt barnmeny! Till middag är det också bordsservering och här är det extra viktigt i rådande tider att erhållen middagstids hålls, för att ni ska få den bästa och tryggaste matupplevelsen! Alkoholservering till 20.00 är gällande och 20.30 behöver vi plocka bort all mat och dryck och ni behöver lämna ert bord. Det går bra att under hela kvällen vistas i våra allmänna utrymmen. Favoritvinet eller annat gott beställer du till ditt rum hela kvällen!

  Samevistet

  I Samevistet finns begränsat antal platser vilket under vintern kan innebära att ni måste vänta ute för att få plats inne, här gäller bordsservering. Ta med rikligt med kläder och en chokladbit. Jan-Åke eller någon annan av Storhognas servicestjärnor serverar er våffla på recept från Huså som är värd att vänta på!

  Sport & Eventhuset

  I vårt Sport & Eventhus finns uthyrning, skidskola och shop. Här organiserar vi köer för att undvika trängsel och har fler från Storhognateamet på plats för att in- och utlämning ska gå fort. I år är det extra viktigt att så många som möjligt förbokar sin utrustning. I skidskolan håller vi avstånd. Hjälmar och utrustning desinficeras.. Max 19 personer får vistas i Sport & Eventhuset (gäller ej cafédelen). Enskilda ingångar till café och toalett/Uthyrning och shop. Vi håller värmestugan stängd i enlighet med den nya pandemilagen.

  Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga, ändringar kan därför bli gällande.

  Varmt välkomna!
  Platschef Emma Lundin

  Länkar till ytterligare information från andra aktörer:

  Destination Vemdalen
  Folkhälsomyndigheten
  1177 Vårdguiden
  UD