Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Information Covid -19

  Så gör vi på Storhogna Högfjällshotell & Spa i rådande situation. Kontakta oss gärna om du vill ha ytterligare information! 

  0682-413030 | 
  [email protected]

  Länk till Destination Vemdalen med information kring hur vi hanterar Covid-19 i Vemdalenområdet
  https://www.vemdalen.se/aktuell-information-om-corona-vemdalen/

  Länk till Skistar hur de hanterar Covid-19 i skidområdena
  https://www.skistar.com/sv/myskistar/kundservicesupport/information-om-corona/?fo=98401

  Generellt:

  För oss är hälsa och välmående bland gäster och personal av högsta prioritet och vi vill att alla ska kunna känna sig trygga och trivas hos oss. Vi har skriftlig information till alla boende gäster gällande det uppkomna läget och hur vi hanterar situationen. Precis som tidigare så uppmanar vi våra gäster till att tvätta händerna med tvål och vatten och i annat fall använda alkogel och utöver detta följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är extremt strikta med att alla som är på arbetsplatsen ska känna sig 100% frisk och detsamma gäller våra gäster. Vi har en tydlig handlingsplan för hur vi hanterar eventuellt sjuka gäster och personal. Vi har utökat våra städningsrutiner på samtliga avdelningar.

  Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska fjället med massor av frisk luft, en plats för både återhämtning och äventyr!

  Inomhus är det viktigt att vi hjälps åt, vi planerar och korrigerar dagligen våra flöden för att trängsel inte ska uppstå så se till att hålla utkik efter skyltning och vi i personalen informerar såklart!

  Vid Sjukdom

  Om du som gäst känner dig sjuk ber vi dig att så snabbt som möjligt kontakta vår reception, utan att lämna ditt rum. Slå 9 på rumstelefonen eller ring receptionen på 0682-413030.

  Receptionen

  1 person från varje sällskap är välkommen till receptionen. Vid receptionen finns 2 köplatser, är dessa upptagna så ber vi er vänta i Karl den XI rum, Vinterträdgården eller utomhus. Vi förbereder er ankomst så att inchecket går snabbt och smidigt. Vi önskar att alla betalar sina notor direkt och sätter inte upp på rummet under vistelsen, detta för att förhindra köbildning vid receptionsdisk och utcheckning.

  Spa & bad

  Vi begränsar antalet externa gäster i vårt bad och ser till att köbildning och trängsel inte förekommer. Max 25 person i poolen och max 2 sällskap med minst 2 meters avstånd i bubbelpoolen. Under högsäsongsveckor gäller tidsbokning i badet för boende gäster. Välkommen till spareceptionen eller ring 0682-413032.

  Vi begränsar våra Wellnesspass med antal anmälda personer, nyttjar då passet tillåter större lokal med fler deltagare och håller en del pass utomhus. I gymmet inomhus gäller max 5 personer per tillfälle och minst 2 meters avstånd.

  Vi ser gärna att du som är boende gäst byter om på ditt rum istället för att använda omklädningsrummet.

  Vi ser till att det finns förutsättningar för 2 meters avstånd mellan platserna i utrymmena på spa, bastu och omklädningsrum. Vi har byggt ut vår herrbastu så varmt välkommen till den!

  Städ

  Utökade städrutiner är rådande på samtliga avdelningar och vi städar mer frekvent allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa.

  Frukost

  Vår goda frukostbuffé kvarstår där vi hjälps åt för att förhindra köer och trängsel. Vi serverar nu frukost i vinterträdgården då det är mycket gäster och både i kopparsalen och Vinterträdgården då det är mer gäster.

  Max 6 personer på buffén samtidigt och minst 2 meters avstånd.

  Vi har möjlighet att servera er en något mindre, men god frukost på rummet, meddela receptionen dagen innan så hjälper vi till!

  Frukost mån-fre 7.00-9.30 och lör-sön 7.00-10.00.

  Lunchservering

  På lunchbuffén ber vi dig följa skyltning och information och att hålla avståndet. Detta kan innebära lite väntetid men sitt bara ner och njut av den fantastiska miljön i vinterträdgården! Max ett sällskap på buffén åt gången. Vill du inte äta från vår lunchbuffé så handlar du från vår a la cartemeny istället. För barnen finns egen meny att beställa ifrån. Hitta ett bord och sen är 1 person ur sällskapet välkommen till baren. Till middag är det bordsservering, se till att du bokar din middag samt middagstid senast vid ankomst.

  Vinterträdgården

  Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi ser till så att ni har minst 1 meter till närmsta bordsgranne. Vi har takeaway på dagens lunch och vår a la cartemeny. Du köper fika, dryck, snacks och lunch i vår bar där kösystemet skapar förutsättningar för att hålla avstånd. Hitta ett bord och sen är 1 person ur sällskapet välkommen till baren. Vid bordet sitter ni max 8 personer i enlighet med folkhälsomyndigheternas restriktioner, är ni ett större sällskap så placerar vi er vid olika bord och tar givetvis hänsyn till era önskemål!

  Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga.

  Varmt välkomna!
  Platschef Emma Lundin