Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Information gällande Covid-19

  Så gör vi på Storhogna Högfjällshotell & Spa i rådande situation. Kontakta oss gärna om du vill ha ytterligare information! 

  0682-413030 | 
  [email protected]

  Nu stundar en fantastisk men annorlunda sommar där vi liksom ni, våra gäster, kommer behöva hjälpas åt för att vi alla ska kunna känna oss säkra, trygga och minska risken för smittspridning. Varmt välkomna till fjälls!

  För oss är hälsa och välmående bland gäster och personal av högsta prioritet och vi vill att alla ska kunna känna sig trygga och trivas hos oss. Vi har skriftlig information till alla boende gäster gällande det uppkomna läget och hur vi hanterar situationen. Precis som tidigare så uppmanar vi våra gäster till att tvätta händerna med tvål och vatten och i annat fall använda alkogel och utöver detta följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är extremt strikta med att alla som är på arbetsplatsen ska känna sig 100% frisk och detsamma gäller våra gäster, är du sjuk ska du stanna hemma. Vi har en tydlig handlingsplan för hur vi hanterar eventuellt sjuka gäster och personal. Vi har utökat våra städningsrutiner på samtliga avdelningar.

  Vi är ett stort och rymligt hotell med många alternativ gällande gemensamma ytor och precis utanför dörren finns det fantastiska fjället med massor av frisk luft, en plats för både återhämtning och äventyr!

  Inomhus är det viktigt att vi hjälps åt. Vi planerar och korrigerar dagligen våra flöden för att trängsel inte ska uppstå så se till att hålla utkik efter skyltning och vi i personalen informerar såklart!

  Vid Sjukdom

  Om du som gäst känner dig sjuk ber vi dig att så snabbt som möjligt kontakta vår reception, utan att lämna ditt rum. Ring receptionen på 0682-413030.

  Receptionen

  1 person från varje sällskap är välkommen till receptionen. Vid receptionen finns 2 köplatser, är dessa upptagna så ber vi er vänta i Karl den XI rum, Vinterträdgården eller utomhus. Vi förbereder er ankomst så att inchecket går snabbt och smidigt. Vi önskar att alla betalar sina notor direkt och sätter inte upp på rummet under vistelsen, detta för att förhindra köbildning vid receptionsdisk och utcheckning.

  Spa & bad

  Vi begränsar antalet externa gäster i vårt bad och ser till att köbildning och trängsel inte förekommer. Max 35 person i poolområdet varav max 4 personer i bubbelpoolen och då enbart ett sällskap. Vi använder visir och munskydd under behandlingar. Under högsäsongsveckor får boende gäster en tilldelad badtid. Välkommen till spareceptionen eller ring 0682-413032. I gymmet inomhus gäller max 4 personer per tillfälle. Vi ser gärna att du som är boende gäst byter om på ditt rum istället för att använda omklädningsrummet.

  Vi ser till att det finns förutsättningar för 2 meters avstånd mellan platserna i utrymmena på spa, bastu och omklädningsrum. Vi har byggt ut vår herrbastu så varmt välkommen till den!

  Städ

  Utökade städrutiner är rådande på samtliga avdelningar och vi städar mer frekvent allmänna ytor och desinficerar rum vid avresa.

  Frukost

  Vår goda frukostbuffé kvarstår där vi hjälps åt för att förhindra köer och trängsel. Vi serverar nu frukost i vinterträdgården då det är många gäster och både i kopparsalen och Vinterträdgården då det är mer gäster. Gäster ges förutsättningar att alltid kunna hålla 1 meters avstånd till varandra, max 8 personer per bord. Vi har möjlighet att servera er en något mindre, men god frukost som ni själva hämtar i restaurangen och äter på rummet, meddela receptionen dagen innan så hjälper vi till! Frukost mån-fre 7.00-9.30 och lör-sön samt lov 7.00-10.00.

  Vinterträdgården

  Vi styr tydligt flödet i matsalen så att trängsel helt ska undvikas. Utökade renhållningsrutiner är gällande. Vi ser till så att ni har minst 1 meter till närmsta bordsgranne. Vi har takeaway på dagens lunch och vår a la cartemeny. Du köper fika, dryck och snacks i vår bar där kösystemet skapar förutsättningar för att hålla avstånd. Hitta ett bord och sen är 1 person ur sällskapet välkommen till baren. Vid borden sitter ni max 8 personer i enlighet med folkhälsomyndigheternas restriktioner. Lunchen serveras på tallrik och du njuter vid bordet, vi serverar dagens rätt, dagens vegetariska, barmeny samt barnmeny! Till middag är det också bordsservering och här är det extra viktigt i rådande tider att erhållen middagstids hålls, för att ni ska få den bästa och tryggaste matupplevelsen. Det går bra att under hela kvällen vistas i våra allmänna utrymmen. Favoritvinet eller annat gott kan du dessutom beställa till ert rum.

  Vi följer hela tiden myndigheternas riktlinjer och anpassar verksamheten därefter så att gäster och personal ska känna sig trygga, ändringar kan därför bli gällande.

  Varmt välkomna!
  Platschef Emma Lundin

  Länkar till ytterligare information från andra aktörer:

  Destination Vemdalen
  Folkhälsomyndigheten
  1177 Vårdguiden
  UD