Boka

Träningspass

Härliga pulshöjande & balanserande pass

Höj pulsen och ge dig själv en endorfinboost under ett av våra instruktörsledda pass.

Rörelse gör gott för kropp och själ

Gruppträning på Storhogna
Hotellet erbjuder instruktörsledda pass med olika former av träning bla  Skivstångsträning, Yoga, Mindfulness och Water aerobics. Som vår hotellgäst har du fri tillgång till våra egna träningspass. Oavsett om du vill träna på hårt och svettas rejält eller hitta ett lugn och balans finns det något för alla.

Pris för icke boende gäster
Vuxen 150 kr per träningspass
Barn 80 kr per träningspass (min ålder 8 år)

Utegymmet på Storhogna
Utanför hotellet finns vårt utegym, byggt i trä med material från närområdet. Det är utformat så att den som tränar själv kan anpassa motståndet vid träningsredskapen. Utegymmet är tillgängligt för alla och är gratis att använda.

Wellness-salen
På hotellet finns vår wellness sal med redskap som motionscykel, löpband, skivstångsbur, stakmaskin mm. Wellness-salen har öppet 7-19 varje dag förutom under våra instruktörsledda pass.

Kommande träningsprogram

Tisdag 14/3
12.00-12.45 Flow
17.45-18.30 Fjällbalans

Torsdag 16/3
15.45-16.30 Cirkel
16.45-17.30 Fjällstretch

Lördag 18/3
15.45-16.30 Core
16.45-17.30 FjällstretchVåra träningsformer

Skivstångsträning

Låt hela kroppen vara med i denna variationsrika skivstångsträning! Vikterna på stången varieras efter våra personliga förutsättningar. Instruktören guidar dig genom passets olika övningar, vi tränar igenom hela kroppen med tekniken i fokus.

Optimum metod

Din posturala musklatur är den som håller dig upprätt. När den fungerar är din kropp i bra balans och du kan använda dina stötte muskelområden till all aktivitet du vill. När den inte fungerar kompenserar kroppen och du får ont, blir trött och får större skaderisk. I detta pass lär du dig vad den posturala kedjan är. Hur du aktiverar och stärker den. Vi kommer även att släppa på en del spänningar innan för att hitta rätt. Övningarna är lugna och sköna och du får med dig kunskap att fortsätta med i din vardag.

Flow

Ett pass där vi fokuserar på rörlighet, balans och styrka med övningar som är inspirerade av bland annat yoga. Med hjälp av härlig musik får vi ett varierat och ständigt flöde genom passet.

Mental Avslappning

I detta pass kan du samla kraft och varva ner under en guidad avslappning. Du vilar djupt i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet där din kropp får ladda batterierna och hämta ny energi. Kom precis som du är, finklädd eller direkt från fjället.

Tabata

Tabata är en form av högintensiv intervallträning där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagd då du blandar högintensiva övningar med kort vila under en förutbestämd tid. Pulshöjande och roligt!

Water aerobics

Water aerobics är en träningsform som passar alla åldrar eftersom det är en skonsam träningsform som inte sliter på kroppen. Vattnet ger ett motstånd som du själv kan reglera. Ett riktigt roligt och tufft träningspass!

Fjällstretch och rörlighet

Under passet genomför vi stretchövningar – både statiskt och dynamiskt. Oavsett om du är stel som ett kylskåp eller fullfjädrad atlet kommer din kropp dra nytta av detta pass!

Box

Ett tufft och pulshöjande pass med handskar och mitsar där vi fokuserar mycket på teknik i olika slag. Ni arbetar i par och turas om att slå och möta. Träna bort dina bekymmer med oss!

Core/Vardagsstark

Vi utför stärkande bålstabilitetsövningar, för hela kroppen. Övningarna lägger grunden för en god hållning i vardagen, i arbetet och i träningssalen.

Cirkelträning

Till motiverande musik och med en av inspiration från konditions- och styrkeövningar tränar vi hela kroppen på ett roligt och energihöjande sätt. Vi bygger upp stationer och arbetar i intervaller.

Fjällbalans

Fjällbalans är ett Yogainspirerat pass där vi känner in kroppen och landar i stunder. Genom lugna rörelser och flöden tränar vi upp kroppens rörlighet och styrka.

Yoga

Yogan bygger på kroppsrörelser i kombination med andning och koncentration för att reducera stress, stretcha och smidiggöra kroppen. Yoga kommer från hinduismens filosofiska system som syftar till att förena kropp och själ i harmoni.

en