Boka
  • Golfboll Titleist 4 på orange golfpeg

Spela golf i Storhogna, Vemdalen

Spela golf mitt i fjällandskapet

På Storhogna ligger golfen nära tillhands

Från Hotellet når du naturnära golf på två olika golfklubbar – Klövsjö Vemdalens GK och Hede- Vemdalens GK. Passa på att kombinera golf, fjällupplevelser, spaliv och goda måltider i Vinterträdgården.

KLÖVSJÖ VEMDALENS GK

Tio minuters bilfärd från hotellet ligger Klövsjö Vemdalen GK – en 18 hålsbana som är lika vacker som den är utmanande.

Klövsjö Vemdalens Golfbana sträcker sig över en äldre fäbodvall, där flera lämningar från den gamla fjällbondekulturen har bevarats. Här möts du av en kuperad skogsbana som är full av överraskningar och utmaningar med smala fairways och höjdskillnader. Vissa av banans greener är faktiskt konstruerade på tre olika nivåer.

Det 12:e hålet har ofta hyllats av besökande golfskribenter som ett av landets bästa. Omgivningen med fjällvärlden gör banan lika unik. Från utslaget på hål 4 och promenaden till bollen erbjuds magnifika vyer över fjällen och byn Klövsjö. Ett annat intressant hål är det femte, där en svanfamilj vanligtvis har sitt sommarviste vid ett vattenhinder.

18-hålsbanan kompletteras perfekt av Fäbodbanan, en mycket intressant 9-håls kortbana med korsande bäckar och smart placerade greener. Här kan du även spela Footgolf, en perfekt familjeaktivitet där du använder en fotboll istället för en golfboll. Glöm inte att beundra de fina konstverken längs golfbanan, där du kan stöta på Rudolf, Bördi och andra maskotar.

HEDE- VEMDALENS GK

Spela golf bredvid Ljusnan med en bedårande utsikt över Sonfjällets nationalpark. Hede Vemdalens GK ligger endast 25 min bort med bil från hotellet.

Här finns 9-hålsbana samt 18-hålsbana och banan har erkänd hög kvalité med fina stora greener och breda fairways. Den är lätt att gå och passar både låghandicappare och nybörjare med sina 3 Tees i olika längder: 41, 48 och 58. Även hundar är välkomna men måste vara kopplade.

Upplev golf på Storhogna Högfjällshotell & Spa

Golf
  • Storhogna Cup 20 juli

    Vår egen tävling är en golfupplevelse på en av fjällvärldens vackraste och bästa banor med bankett och möjlighet till boende på Storhogna Högfjällshotell & Spa.
  • Storhogna Golfpaket

    En perfekt kombination av golf på topprankade KVGK samt ”after golf” på Storhogna Högfjällshotell med skönt spaliv, 3-rätters middag och umgänge.
en
Restauranggäster sitter vid bordet och läser menyn