Boka

Samevistet

Slå dig ner i vår mysiga våffelstuga

Samevistet är som allra bäst de där magiskt vackra dagarna, när man inte riktigt vill lämna fjället ens när mörkret faller – det är dessa dagar våffeljärnen går varma, och gulaschen smakar som bäst – när vädret tillåter och solen kikar fram, slår vi på gasen och värmer järnen.

Samevistet – vår våffelstuga på fjället

Samevistet är vår mysiga våffelstuga uppe på fjället 3,5 km från hotellet. Ett perfekt utflyktsmål vintertid. Här serverar vi våfflor på eget recept, Gulaschsoppa samt varma och kalla drycker. Betalning sker med kort eller Swish.

Ta dig hit med vessla, skidor, snöskor eller kanske med ett hundspann i full fart. Under sommar och höst är en vandringstur till Samevistet och vidare till vattenfallen är en härlig naturupplevelse. Att luta sig mot timmerväggen i solen går alltid även om det inte är öppet.

Här är tyvärr inte hundar tillåtna, men nere på hotellet får våra pälsklingar vistas både i Karl XI:s rum och i brasrummet.

 

Öppethållande för Samevistet under säsongen 2023/2024

STÄNGT för säsongen.

Vesslan, som är tillgänglig för transport, går mellan klockan 11:00 och 14:00 samt efter behov. Du hittar vesslan bakom hotellets parkering uppe vid spårskylten/skoterparkeringen. Om det inte finns en vessla på plats, titta på klockan för att få information om nästa avgång, med avgångar varje halvtimme.

Vid bristande snötillgång för transporter på fjället kommer Samevistet att vara stängt. För den som önskar hyra skidor eller snöskor rekommenderas att besöka Sporthuset.

Priser för vesselturer är följande:

  • Vuxen enkel resa: 60:-
  • Vuxen tur och retur: 100:-
  • Barn enkel resa: 40:-
  • Barn tur och retur: 70:-

För ytterligare turer eller arrangemang med vesslan uppmanas besökare att kontakta Christer på telefonnummer 070-2496654.

en
Restauranggäster sitter vid bordet och läser menyn