Boka

Längdskidåkning

Skidspåren börjar precis vid hotellet och är avgiftsfria

Ultimata träningsmöjligheter och mångårig kunskap och kompetens kring längdåkning kombinerat med gemytligt boende och god mat gör Storhogna till en av Sveriges bästa anläggningar för längdskidåkning.

Nydraget längdspår i ett soligt Storhogna

60 km preparerade skidspår

Det är ren njutning att träna längdåkning i bra preparerade skidspår. Här finns dryga 60 km skidspår som är gjorda för både skate och klassisk stil. Skidspåren börjar precis vid hotellet och är avgiftsfria.

Storhognas höga läge och ­klimat gör området snösäkert redan tidigt på säsongen och håller till sent in på våren. Ta en lång­tur till Vemdalsskalet, eller njut av den populära högfjällsrundan där fjället erbjuder gränslösa vidder. Spårsystemet som går upp på 800 m höjd är snösäkert och prepareras under hela säsongen. Ladda ner Spårkartan som PDF eller se spårstatus på skidspår.se. Du kan även gå in på My Skistar app.

Spårstatus

Skidspåren vid Storhognas/Klövsjös spårcentral är dragna. Det gäller spåren 1 km, 2,5 km, 5 km, 7,5 km och 10 km. Både klassiska och skejtbädden är pistade. Se banprofilerna här.
För spårstatus se skidspar.se

Vett & etikett i längdspåren, läs mer här.

Turåkning på fjället

För turåkaren är möjligheterna obegränsade. Över fjället går 18 mil rösade leder som tar dig ut i vildmarken eller till våra grannbyar. Det är aldrig långt mellan raststugorna där det serveras fika och annat gott. Från hotellet börjar en 4 km lättåkt kryssled med majestätisk utsikt, som leder till populära utflyktsmålet Samevistet våffelstuga på kalfjället.

 

Tips längdträning

Häng med på ett gruppteknikpass med våra duktiga skidinstruktörer som är utbildade inom längdåkning och som hjälper dig nå nästa nivå i din längdåkning! Du kan även boka en personlig coach som kan lyfta åkningen till oanade höjder. Eller varför inte samla gänget och ägna en heldag åt att slipa på längdåkningen med skidcoachen i Skidproffs för en dag med ett gediget träningsprogram, lunch, fika och avslutande bad & bastu.

Hyr skidor på Sporthuset
Sportshop, skiduthyrning, skidskola, skipass, skidverkstad, och butik. 
Boka online: 
skidutrustning/skidskola/vallaservice 
Privatlektioner: kontakta oss på [email protected] | 0682-413037

Skidor och pjäxor

Hyr skidutrustning hos oss

Förboka med fördel din skidutrustning online eller välkommen in till skiduthyrningen mittemot hotellet. Vi hyr ut skidor för alla discipliner. Under hyrtiden kan du enkelt byta utrustning om det inte passar. Våra skidor är alltid nyslipade/nyvallade. Skidglasögon och ryggskydd, mm finns till försäljning i skidshopen.

en
Restauranggäster sitter vid bordet och läser menyn