Med smaker från vår omgivning
I våra menyer är det gröna i fokus, där vi använder råvaror från skogens, fjällets och norrlands skafferi. Med en kombination av klassiska metoder och modern matlagningskonst förädlar vi dessa ingredienser. Du väljer en förrätt och huvudrätt till middagen utefter dagens val.
Varje kväll sätter även hovmästaren ihop maten med drycker för kvällen, för att ge dig den bästa smakupplevelsen. Vår personal står redo att rekommendera andra alternativ eller något ur vår vinkällare om du föredrar det. Kom och upplev en kulinarisk resa med oss!
Förbokade 3-rättersmeny varierar från kväll till kväll och ingår ofta i våra hotellpaket med halvpension.
Har du inte bokat in middag så serveras vår härliga Bistromeny, se menyn här.
Måndag & Torsdag
FÖRRÄTT
TARTAR
På röding med en äppel- & fänkålsallad, dillkräm samt citronpärlor
SVAMP
Storhognas krämiga svampsoppa med husets bröd
VARMRÄTT
TORSK
Torskryggfilé med mandelpotatispuré, räkor, skirat smör, pepparotskräm & grillad citron
HJORT
Hjortinnanlår med potatisfondant, vilt velouté, svartvinbärskräm & puré på jordärtskocka
BELUGALINSER
Med bakad blomkål, rostade rotsaker & puré på jordärtskocka.
EFTERRÄTT
KEY LIME PIE
Vispad Key Lime Pie toppad med mandelflarn
Tisdag & Fredag
FÖRRÄTT
SKAGENRÖRA
På surdegsbröd, toppad med rom, finhackad rödlök & citron
VEGETARISK SKAGENRÖRA
På surdegsbröd, toppad med tångrom, finhackad rödlök & citron
VARMRÄTT
GÖS
Halstrad gösfilé med cognacsdoftande, gräddkokt svamp. Serveras med dillslungad potatis & kaprisbär
OXFILÉ
Helstekt oxfilé med murkelsås & hasselbackspotatis samt en rostad pumpapuré
SPETSKÅL
På en bädd av quinoa serveras med en len pumpakräm & rostat hasselnötssmör
EFTERRÄTT
CRÉME BRÛLÉE
Smaksatt med messmör, serveras med picklade vinbär
Onsdag & Lördag
FÖRRÄTT
RENSTEK
Rökt rensteksröra med smörrostad kavringcrumble & lingonsmetana
BRUSCHETTA
Med rostade cocktailtomater & parmesankräm
VARMRÄTT
HÄLLEFLUNDRA
Hälleflundra med rostad röbetsveluoté serveras med rotfruktskrisp & ungsbakad gräslökspotatis
LAMM
Lammytterfilé serveras med Västerbottensostkrokett, rosmarinsky & crudité
EFTERRÄTT
CHOKLADFONDANT
Serveras med vaniljglass & Grand Marnier-marinerade bär
Söndag
FÖRRÄTT
TERRINE
På gulbeta med rödbetskräm& rostade pumpakärnor
VARMRÄTT
RÖDING
Röding med picklad potatis, ärtor, rostade hasselnötter, regnbågsrom & sauce chablis
KALV
Kalventrecôte med dragonsmör, potatiskaka, rödvinssky & rostade rotfrukter
SELLERI
Grillad rotselleri med potatiskaka serveras med bakade tomater & kryddsmör
EFTERRÄTT
BLÅBÄRSKAKA
Serveras med hallonsorbet & vaniljkräm
BOKA BORD
Du som är hotellgäst, glöm inte att boka din middagstid i förväg – antingen vid din hotellbokning eller vid incheckning.
PRIS
Förrätt 145 kr
Varmrätt 335 kr
Dessert 120 kr
Tre rätters 575 kr
Är du inte hotellgäst men vill njuta av vår trerättersmiddag?
Boka bord här