Med smaker från vår omgivning
I våra menyer är det gröna i fokus, där vi använder råvaror från skogens, fjällets och norrlands skafferi. Med en kombination av klassiska metoder och modern matlagningskonst förädlar vi dessa ingredienser. Du väljer en förrätt och huvudrätt till middagen utefter dagens val.
Varje kväll sätter även hovmästaren ihop maten med drycker för kvällen, för att ge dig den bästa smakupplevelsen. Vår personal står redo att rekommendera andra alternativ eller något ur vår vinkällare om du föredrar det. Kom och upplev en kulinarisk resa med oss!
Förbokade 3-rättersmeny varierar från kväll till kväll och ingår ofta i våra hotellpaket med halvpension.
Har du inte bokat in middag så serveras vår härliga Bistromeny, se menyn här.
Måndag & Torsdag
FÖRRÄTT
RENSTEK
Rökt rensteksröra med smörrostad kavringcrumble & lingonsmetana
BRUSCHETTA
Med rostade cocktailtomater & parmesankräm
VARMRÄTT
HÄLLEFLUNDRA
Hälleflundra med rostad rödbetsveluoté serveras med rotfruktskrisp & ungsbakad gräslökspotatis
LAMM
Lammytterfilé serveras med ramslök- & potatispuré, rosmarinsky & cruditè
KRONÄRTSKOCKA
Grillad kronärtskocka med krämig matveteotto
EFTERRÄTT
CHOKLADFONDANT
Serveras med vaniljglass & Grand Marnier-marinerade bär
Tisdag & Fredag
FÖRRÄTT
SKAGENRÖRA
På surdegsbröd, toppad med rom, finhackad rödlök & citron
VEGETARISK SKAGENRÖRA
På surdegsbröd, toppad med tångrom, finhackad rödlök & citron
VARMRÄTT
TONFISK
Tonfisk Tataki med risnudlar & edamamebönor serveras med en sesamgräddbuljong
OXFILÉ
Helstekt oxfilé med murkelsås & hasselbackspotatis samt en rostad pumpapuré
SPETSKÅL
På en bädd av quinoa serveras med en len pumpakräm & rostat hasselnötssmör
EFTERRÄTT
CRÉME BRÛLÉE
Smaksatt med messmör, serveras med picklade vinbär
Onsdag & Lördag
FÖRRÄTT
TARTAR
På röding med en äppel- & fänkålsallad, dillkräm samt citronpärlor
SVAMP
Storhognas krämiga svampsoppa med husets bröd
VARMRÄTT
TORSK
Torsk med mandelpotatispuré, räkor, skirat smör, pepparotskräm & grillad citron
HJORT
Hjortinnanlår med potatisfondant, viltvelouté, lingonkräm samt jordärtskockschips
BLOMKÅL
Bakad blomkål med fetaostkräm & misokokta linser
EFTERRÄTT
KEY LIME PIE
Vispad Key Lime Pie toppad med mandelflarn
Söndag
FÖRRÄTT
TERRINE
På gulbeta med rödbetskräm & rostade pumpakärnor
VARMRÄTT
RÖDING
Röding med dillslungad potatis & sockerärtor samt sandefjordsås
KALV
Kalventrecôte med dragonsmör, potatiskaka, rödvinssky & savoykål
SELLERI
Grillad rotselleri med potatiskaka serveras gräddkokt kål & kryddsmör
EFTERRÄTT
BLÅBÄRSKAKA
Serveras med hallonsorbet & vaniljkräm
BOKA BORD
Du som är hotellgäst, glöm inte att boka din middagstid i förväg – antingen vid din hotellbokning eller vid incheckning.
PRIS
Förrätt 179 kr
Varmrätt 395 kr
Dessert 155 kr
Tre rätters 695 kr
Är du inte hotellgäst men vill njuta av vår trerättersmiddag?
Boka bord här