Boka
  • Närbild på 3-rättersmiddag, förrätt med ett glas vitt vin till

Veckans 3-rättersmeny

Njut av god mat i vår vackra Vinterträdgård

Varje kväll serverar vårt kök en härlig 3-rättersmeny i Vinterträdgården. Menyn varierar från kväll till kväll och ingår ofta i våra hotellpaket med halvpension. Hos oss är det gröna i fokus och vi jobbar gärna med det som kommer från skogar, fjällets och Norrlands skafferi. Smaklig spis!

Måndag

Förrätt: Toast Skagen med hand skalade serveras på smörstekt levainbröd toppat med löjrom. Serveras med dill, citron och rödlök.

Veg alt: Klassisk kantarelltoast tillsammans med persiljemajonnäs och friterad jordärtskocka.

Kött: Grillad svensk ryggbiff med pommes Anna med hemslagen bearnaisesås, rödvinssås samt tomat Provencale

Fisk: Saffransdoftande Bouillabaisse med olika fiskfiléer och skaldjur samt färska örter. Serveras med aioli och vitlöksbröd

Veg: Rostad blomkåls pure med butternutpumpa och örtsås samt friterad grönkål

Dessert: Crème brülée med rårörda hjortron och citronmeliss.

Tisdag

Förrätt: Carpaccio på oxfilé med tryffelmajonnäs, rucola, rostade pinjenötter och riven parmesan

Veg alt: Carpaccio på gulbeta med vegetarisk tryffelmajonnäs. rucola, rostade pinjenötter och riven parmesan

Kött: Hjortytterfilé med björnbärssky och kantarellsås serveras med rostad potatis, sauterad spenat och färska örter.

Fisk: Ugnsbakad citronrimmad torsk med brynt smör och pepparrot tillsammans med dillslungad potatis med rostade senapsfrön.

Veg: Pappardelle med kronärtskocka, rostad paprika, ugnsbakad tomat, oliver samt vispad burrata

Dessert: Chokladfondant, lättvispad grädde smaksatt med Cointreau och färska bär.

Onsdag

Förrätt: Krämig kantarellsoppa med husets bröd

Kött: Oxfilémedaljonger serveras med potatisterrin och mustig grönpeppar&cognacssås samt grön sparris.

Fisk: Ugnsbakad röding med potatispure på citron och västerbottenost samt vitvinssås och säsongens primörer.

Veg: Risotto på Karl-Johan svamp tillsammans med örtolja och riven västerbottenost

Dessert: Dagens Cheesecake med färska marinerade bär och citronmeliss

Torsdag

Förrätt: Toast Skagen med hand skalade serveras på smörstekt levainbröd toppat med löjrom. Serveras med dill, citron och rödlök.

Veg alt: Klassisk kantarelltoast tillsammans med persiljemajonnäs och friterad jordärtskocka.

Kött: Grillad svensk ryggbiff med pommes Anna med hemslagen bearnaisesås, rödvinssås samt tomat Provencale

Fisk: Saffransdoftande Bouillabaisse med olika fiskfiléer och skaldjur samt färska örter. Serveras med aioli och vitlöksbröd

Veg: Rostad blomkåls pure med butternutpumpa och örtsås samt friterad grönkål.

Dessert: Crème brülée med rårörda hjortron och citronmeliss.

Fredag

Förrätt: Carpaccio på oxfilé med tryffelmajonnäs, rucola, rostade pinjenötter och riven parmesan

Veg alt: Carpaccio på gulbeta med vegetarisk tryffelmajonnäs. rucola, rostade pinjenötter och riven parmesan

 

Kött: Hjortytterfilé med björnbärssky och kantarellsås serveras med rostad potatis, sauterad spenat och färska örter.

Fisk: Ugnsbakad citronrimmad torsk med brynt smör och pepparrot tillsammans med dillslungad potatis med rostade senapsfrön.

Veg: Pappardelle med kronärtskocka, rostad paprika, ugnsbakad tomat, oliver samt vispad burrata

Dessert: Chokladfondant, lättvispad grädde smaksatt med Cointreau och färska bär.

Lördag

Förrätt: Krämig kantarellsoppa med husets bröd

Kött: Oxfilémedaljonger serveras med potatisterrin och mustig grönpeppar&cognacssås samt grön sparris.

Fisk: Ugnsbakad röding med potatispure på citron och västerbottenost samt vitvinssås och säsongens primörer.

Veg: Risotto på Karl-Johan svamp tillsammans med örtolja och riven västerbottenost

Dessert: Dagens Cheesecake med färska marinerade bär och citronmeliss

Söndag

Grillbuffé

en