Boka
  • Närbild på 3-rättersmiddag, förrätt med ett glas vitt vin till

Veckans 3-rättersmeny

Varje kväll serverar vårt kök en 3-rättersmeny i Vinterträdgården. Menyn varierar från kväll till kväll och ingår ofta i våra hotellpaket med halvpension. Hos oss är det gröna i fokus och vi jobbar gärna med det som kommer från skogar, fjällets och Norrlands skafferi. Smaklig spis!

Måndag

FÖRRÄTT
Lingongravad ren med duxelle, råa lingon samt kålchips

VARMRÄTT
Alternativ 1
Hängmörad ryggbiff med smörslungad potatis, bakade betor samt choronsås

Alternativ 2
Bakad gös med smörslungad potatis, bakade betor, brynt smör samt ramslökskapris

Alternativ 3
Parmigana de la melanzane serveras med tomatsalsa

EFTERRÄTT
Sorbet på Granny Smith med kanelbullesockerkaka samt choklad

Tisdag

FÖRRÄTT
Rostade rotfrukter med picklad rödbeta, getostskum samt
chips på rotfrukter

VARMRÄTT
Alternativ 1
Hjortinnanlår med Pommes Anna smaksatt med Västerbottenost och Karl-Johansvamp, serveras med minimorötter samt äppelcidersås

Alternativ 2
Ångad torsk med Pommes Anna smaksatt med Västerbottenost och Karl-Johansvamp, serveras med minimorötter samt äppelcidersås

Alternativ 3
Savojkålsballotine med Pommes Anna smaksatt med Västerbottenost och Karl-Johansvamp, serveras med minimorötter

EFTERRÄTT
Päronbavaroise med brynt smörkaka samt kanderade macadamianötter och päronkompott

Onsdag

FÖRRÄTT
Rökt rödingröra på smörstekt toast, citronpärlor samt dillolja

VARMRÄTT
Alternativ 1
Kalventrecote med fermenterad chili, vitlöksmarinerad salladslök samt smörbakad spetskål

Alternativ 2
Halstrad röding med fermenterad chili, vitlöksmarinerad salladslök samt smörbakad spetskål

Alternativ 3
Fylld aubergine med fermenterad chili, vitlöksmarinerad salladslök, smörbakad spetskål samt rödvinssky

EFTERRÄTT
Havtornsparfait med brownie, pavlova samt atsinakrasse

Torsdag

FÖRRÄTT
Kall gurksoppa med hallontapioca, torkade oliver samt dillolja

VARMRÄTT
Alternativ 1
 Pärlhöna med potatisstomp samt Karl-Johansvampsås

Alternativ 2
Halstrad regnbåge med potatisstomp, vitvinssås samt forellrom

Alternativ 3
 Okonomiaki med stekt shitakesvamp samt tångkaviar

EFTERRÄTT
Chokladterrin med nyponsorbet samt kanderad mandel

Fredag

FÖRRÄTT
 Klassisk toast skagen

VARMRÄTT
Alternativ 1
Kroppkaka serveras med reninnanlår, smörad hönsbuljong samt rårörda lingon

Alternativ 2
Paprikafylld kroppkaka med stekt gös, ramslökskapris samt rödvinssky

Alternativ 3
Paprikafylld kroppkaka med kantarellfylld portabello gratinerad med Västerbottenost

EFTERRÄTT
Citronfromage med dulce de leche, limoncellocurd, mandelbiskvi samt citronverbena

Lördag

FÖRRÄTT
Rentartar med pickad shimeji svmap, majonnäs på libsticka samt ansjovis

VARMRÄTT

Alternativ 1
Nattbakad oxkind med rödvinssås, potatispuré samt fräst minilök

Alternativ 2
Fjällröding med salsa verde, sauterad fänkål, potatispuré samt fräst
minilök

Alternativ 3
Vegetarisk kåldolme fylld med aubergine, paprika och vitlök
serveras med potatispuré samt fräst minilök

EFTERRÄTT
 Mangostrudel med vanilj och- annanasglass

Söndag

FÖRRÄTT
Rökt hjort med sotad morotspuré, picklade granskott samt äppelchutney

VARMRÄTT
Alternativ 1
Lammrostbiff med jordärtskockspuré, pesto, sauterade vaxbönor samt haricots vertes

Alternativ 2
Havskatt med jordärtskockspuré, pesto, sauterade vaxbönor samt haricots vertes

Alternativ 3
Smörstekt King Oyster med jordärtskockspuré, pesto, sauterade vaxbönor samt haricots vertes

EFTERRÄTT
Cannoli med pistaschmousse, choklad och jordgubbsglass

Dryckespaket

Varje kväll sätter vi ihop ett dryckespaket för att du ska få den bästa smakupplevelsen. Fråga gärna om alternativ eller om du hellre föredrar något från vår vinkällare.

Restauranggäster sitter vid bordet och läser menyn

en