Måndag
Förrätt: Ceviche på halstrad kammussla med kummel, havtorn & tunnbröd.
Huvudrätt
Veg: Pasta med brysselkål serveras citron, timjan & palsternacka.
Fisk: Krämig fiskgryta med blandad fisk & skaldjur serveras med äppelcider- och vermouthsås.
Kött: Rödvinsbräserad kyckling från Norrland med enbär & rosmarin serveras med puré på potatis & selleri.
Dessert: Kaffe- & chokladpannacotta serveras med myltade hjortron samt apelsin samt chokladcrumble.
Tisdag
Förrätt: Bresola på smörstekt Levainbröd toppat med krämigt ägg och gräslöksmajonnäs.
Huvudrätt
Veg: Corn ribs med chilimajo, fylld bakad potatis, & fänkålsslaw.
Fisk: Bakad torsk med citronskal & pepparrot serveras med kanisallad samt bonitoflakes & potatispuré.
Kött: Flankestek serveras med lingonchutney, ölkoktlök samt pommes Jackson.
Dessert: Tartlett med lemoncurd serveras med italiensk maräng & äppelkompott smaksatt med kryddpeppar.
Onsdag
Förrätt: Skagen toppad med rom & krutonger.
Huvudrätt
Veg: Bakad blomkål serveras med rostad sötpotatis, rökt kokos, currybuljong med äpple & bräserad lök.
Fisk: Röding med brynt smör, soja & citron serveras med ljummen sallad på skocka, rödbeta kål, ingefära & gurkmeja med svartvinbärsdressing.
Kött: Anka med senapstuvad svartrot, torkad svartkål, äppleketchup samt rostad potatis.
Dessert: Bakad chokladmousse med nougatkräm & färskost.
Torsdag
Förrätt: Varmrökt lax i råbiff-stil. Serveras med kapris, rödbeta, dijon, chilipicklad lök & örtmajonnäs.
Huvudrätt
Veg: Gnocchi med bakad svamp, ostfylld paprika, svart vitlöksolja, frön & endiv.
Fisk: Torsk med suace velouté, sojarostad mandel, savoykål samt rotselleripuré.
Kött: Hjort serveras med dillglaserade morötter, rödvinssås med mesost & potatiskaka.
Dessert: Cheesecake med blåbär, rostad havre & vit choklad.
Fredag
Förrätt: Viltsteksröra serveras med hårt tunnbröd, tångkaviar & lokal ost.
Huvudrätt
Veg: Bakad spetskål med morotspuré, dragon, sesam & linser.
Fisk: Uer serveras med smörkokt purjolök, vitvinssås samt dillslungad potatis.
Kött: Kalv serveras med morotsbearnaise, rostad potatis, bakad zucchini & tomat.
Dessert: Créme brulée smaksatt med messmör serveras med rårörda lingon.
Lördag
Förrätt: Eldad lax med sojamajonnäs, sesamkryddat sjögräs, rädisa samt japansk chiliblandning.
Huvudrätt
Veg: Rotseelleri med persilja, hasselnöt serveras med potatiskaka & krämigt ägg.
Kött: Ryggbiff serveras med sallad på rostad blomkål, grönkål, rödbeta, ost & potatis samt färskostkräm smaksatt med kallpressad rapsolja.
Fisk: Gös serveras med sås på bouillabaisse, fänkålsaioli, potatis, morot & palsternacka.
Dessert: Äppelbakelse serveras med tonkabönsmousse.
Söndag
Förrätt: Kycklingrilette med tranbär, friterad lök samt egengjord senap.
Huvudrätt
Veg: Brandade med kål och rökt tofu, riven gravad äggula, krutonger på fermenterade gula ärtor, bakad sötlök & tomatjuice.
Fisk: Regnbågslax med teriyakisås med messmör, kimchi & picklad gurka serveras med ris.
Kött: Långkokt lamm med tomat & vitt vin. Serveras med knaprig souvas, potatispuré & ost samt morot- & fänkålssallad.
Dessert: Havtornstiramisu toppad med kanderat puffat ris.
Med smaker från vår omgivning
I våra menyer är det gröna i fokus, där vi använder råvaror från skogens, fjällets och norrlands skafferi. Med en kombination av klassiska metoder och modern matlagningskonst förädlar vi dessa ingredienser.
Varje kväll sätter även hovmästaren ihop maten med drycker för kvällen, för att ge dig den bästa smakupplevelsen. Vår personal står redo att rekommendera andra alternativ eller något ur vår vinkällare om du föredrar det. Kom och upplev en kulinarisk resa med oss!