Boka
  • Närbild på 3-rättersmiddag, förrätt med ett glas vitt vin till

Veckans 3-rättersmeny

Njut av god mat i vår vackra Vinterträdgården.

Varje kväll serverar vårt kök en härlig 3-rättersmeny i Vinterträdgården, 18.00-21.00. Menyn varierar från kväll till kväll och ingår ofta i våra hotellpaket med halvpension. Hos oss är det gröna i fokus och vi jobbar gärna med det som kommer från skogar, fjällets och Norrlands skafferi. Smaklig spis!

MÅNDAG

FÖRRÄTT

Storhognas skagenröra
Nybakat rågbröd med skagenröra på räkor och pepparrot serveras med sallad, citron & stenbitsrom.

Jordärtskockssoppa
Krämig soppa på jordärtskocka serveras med citron, färskost & krutonger på rågbröd samt sockerärtor.

HUVUDRÄTTER

Svensk ryggbiff 
180g grillad svensk ryggbiff serveras med potatiskaka, bakad tomat, bacon, gröna bönor & rödvinssås
Bakad lax
Smörbakad laxrygg från Norge serveras med dillkokt potatis, vitvinssås, grillad spetskål samt gurk- & sparrissallad kryddad med dill
Grillad spetskål 
Spetskål marinerad med citron & timjan, serveras med potatiskaka, knaprig tofu, torkad
tomat & sommarsallad, samt västerbottensostdressing

DESSERTT

Chokla á la Alberto 
Mörk choklad med passionsfrukt serveras med färska bär & vit choklad

TISDAG

FÖRRÄTT

Rökt röding
Varmrökt röding på kavring serveras med rädisor, sockerärtor samt västerbottensostdressing.
Gulbeta
Tartar på gulbeta med kapris, tångkaviar & färskost serveras med parmesanchips samt vattenkrasse.

HUVUDRÄTTER

Svensk kalventrecôte
Helstekt kalventrecôte med citron- & palsternackspuré, krossad parmesanpotatis, rostad vitlökssky samt grönkålschips.
Torskrygg
Smörbakad torskrygg med färskpotatis & parmesan, serveras med musselsås, blåmusslor, gröna ärtor samt pepparrot.
Grillostjärpe
Friterad potatis- & grillostjärpe serveras med citron- & palsternackspure, brynt smör med
pepparrot samt gröna ärtor.

DESSERT

Rabarberkaka
Mördegskaka med vaniljglass & jordgubbar.

ONSDAG

FÖRRÄTT

Bresola
Lufttorkat nötinnanlår med soltorkad tomat, olivtapenad samt rostade pumpakärnor & gremolatadressing
Grön sparris
Lättkokt grön sparris med torkad kavring, västerbottensostdressing samt sockerärtor & rädisor

HUVUDRÄTT

Renkalv från norrland 
Stekt innanlår av renkalv med potatis- & rotfruktssallad, serveras med färskost, timjan samt lingonsky
Röding
Ugnsbakad röding med sommarsallad, färskost, tångcaviar samt dill & veloutésås
Kikärtsbiff
Friterad kikärtsbiff med koriander, serveras med sommarsallad, gurkyoghurt samt tångcaviar

DESSERT

Pannacotta 
Vispad vaniljpannacotta med halloncoulis, färska hallon, rostad vit choklad samt hallonsorbet

TORSDAG

FÖRRÄTT

Storhogna skagenröra
Nybakat rågbröd med skagenröra på räkor och pepparrot serveras med
sallad, citron & stenbitsrom

Jordärtskockssoppa
Krämig soppa på jordärtskocka serveras med citron, färskost & krutonger på rågbröd samt
sockerärtor

HUVUDRÄTT

Svensk ryggbiff
180g grillad svensk ryggbiff serveras med potatiskaka, bakad tomat, bacon, gröna bönor & rödvinssås
Bakad lax
Smörbakad laxrygg från Norge serveras med dillkokt potatis, vitvinssås, grillad spetskål samt gurk- & sparrissallad kryddad med dill
Gillad spetskål
Spetskål marinerad med citron & timjan, serveras med potatiskaka, knaprig tofu, torkad tomat & sommarsallad, samt västerbottensostdressing

DESSERT

Chokladkaka á la Alberto
Mörk choklad med passionsfrukt serveras med färska bär & vit choklad

FREDAG

FÖRRÄTTER

Rökt röding
Varmrökt röding på kavring serveras med rädisor, sockerärtor samt västerbottensostdressing.
Gulbeta
Tartar på gulbeta med kapris, tångkaviar & färskost serveras med parmesanchips samt vattenkrasse.

HUVUDRÄTTER

Svensk kalventrecôte 
Helstekt kalventrecôte med citron- & palsternackspuré, krossad parmesanpotatis, rostad vitlökssky samt grönkålschips.
Torskrygg
Smörbakad torskrygg med färskpotatis & parmesan, serveras med musselsås, blåmusslor, gröna ärtor samt pepparrot.
Grillostjärpe
Friterad potatis- & grillostjärpe serveras med citron- & palsternackspure, brynt smör med
pepparrot samt gröna ärtor.

DESSERTT

Rabarberkaka
Mördegskaka med vaniljglass & jordgubbar.

LÖRDAG

FÖRRÄTT

Bresola
Lufttorkat nötinnanlår med soltorkad tomat, olivtapenad samt rostade pumpakärnor & gremolatadressing
Grön sparris
Lättkokt grön sparris med torkad kavring, västerbottensostdressing samt sockerärtor & rädisor

HUVUDRÄTTER

Renkalv från norrland
Stekt innanlår av renkalv med potatis- & rotfruktssallad, serveras med färskost, timjan samt lingonsky
Röding
Ugnsbakad röding med sommarsallad, färskost, tångcaviar samt dill & veloutésås
Kikärtsbiff
Friterad kikärtsbiff med koriander, serveras med sommarsallad, gurkyoghurt samt tångcaviar

DESSERTT

Pannacotta
Vispad vaniljpannacotta med halloncoulis, färska hallon, rostad vit choklad samt hallonsorbet

SÖNDAG

GRILLBUFFÉ

Till att börja med

Grillad caesarsallad, grillade räkor med mango samt chips & dipp.

Buffé

Grillad entrecôte, grillad lax, assorterade korvar, bakad potatis med smör, potatisgratäng, grillad majs, stekta grönsaker, heta bönor, kryddsmör, BBQ-sås, aioli, bearnaise, guacamole
samt salladsbuffé

Dessert
Citronsorbet med flädergelé & maräng.

Med smaker från vår omgivning

I våra menyer är det gröna i fokus, där vi använder råvaror från skogens, fjällets och norrlands skafferi. Med en kombination av klassiska metoder och modern matlagningskonst förädlar vi dessa ingredienser. Du väljer en förrätt och huvudrätt till middagen utefter dagens val.

Varje kväll sätter även hovmästaren ihop maten med drycker för kvällen, för att ge dig den bästa smakupplevelsen. Vår personal står redo att rekommendera andra alternativ eller något ur vår vinkällare om du föredrar det. Kom och upplev en kulinarisk resa med oss!

BOKA BORD

Du som är hotellgäst, glöm inte att boka din middagstid i förväg – antingen vid din hotellbokning eller vid incheckning.

PRIS
Förrätt 145 kr
Varmrätt 335 kr
Dessert 120 kr
Tre rätters 575 kr

Är du inte hotellgäst men vill njuta av vår trerättersmiddag? 

Boka bord här
en
Restauranggäster sitter vid bordet och läser menyn